Usnje na volanu in menjali ro?ici
Moderator: storz
Usnje na volanu in menjali ro?ici
Iš?em nekoga, ki se ukvarja z menjavo usnja na volanskem obro?u in menjalnih ro?icah.
Hvala za INFO.
Hvala za INFO.
-
RangeRover
- Samo LR se mi mota po glavi
- Kraj: Ljubljana
Re: Ojla!
Za menjalnik in ro?no sem kupila na ebayu, ful poceni, mislim da 7 funtov za oboje... za volan pa tudi mene zanima
lp
lp
Na ebay.uk , kot sem rekla za par funtov... kupila sem tudi prevleko za volan, ker je moj tudi precej zmatran, samo mi je ni uspelo zrinit gor... sem pa videla tudi volane dokaj poceni, ampak se mi zdi brez veze drezat , ker je air bag not...
Na ro?icah pa ni bilo problem zamenjat... ?e ne najdeš, mi javi, da ti pošljem linke
lp
Na ro?icah pa ni bilo problem zamenjat... ?e ne najdeš, mi javi, da ti pošljem linke
lp
to je link za ro?ice
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0425552333
?e ti pa slu?ajno ne odpre ti pošiljam še št artikla: 280425552333 na ebay.uk
ta pa od volana
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0278790780
lpM
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0425552333
?e ti pa slu?ajno ne odpre ti pošiljam še št artikla: 280425552333 na ebay.uk
ta pa od volana
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0278790780
lpM
-
RangeRover
- Samo LR se mi mota po glavi
- Kraj: Ljubljana
-
chuck norris
- Land Rover Enthusiast
- Kraj: Logatec
jaz sem pred veliko leti obnovil od discota volan tako kot se zagre in se spla?a, rata sicer malo debelejši, a se drži zelo dobro že zadnjih 150.ooo km. To mi je delal kolega, ki obnavlja strani?ke in je naredil super. Mislim da bi tudi ti mojstri to zmogli, ceno pa tudi še za kak evro spustiti.
Druga?e pa so nove vre?ke iz GB ?isto ok, samo zalepit jih moraš sam, ker jih dobiš brez podstavkov!!!
lp
Druga?e pa so nove vre?ke iz GB ?isto ok, samo zalepit jih moraš sam, ker jih dobiš brez podstavkov!!!
lp
IF YOU HAVE THE NUTS FOLLOW MY RUTS =)
Prejšnji teden sem naredil (no ne ?ist sam, šivala je moja boljša polovica
) nove usnjene del?ke za reduktor, menjalnik in ro?no za DII. Zadeva je ful enostavna sam met moraš ?ist navaden gospodinski šivalni stroj...In ostanke mehkega usnja od kakega usnjarja oz. pri nas v CE imamo trgovino s takšnimi konci...
Cena: kos pravega usnja cca 0,5m2 (kar je itak za 10ro?ic
) 8eur
1. Iztakneš spodnje plasti?ne okvirje iz konzole (od ro?ne je kovinska žica) in ro?ke odviješ iz ro?ic.
2. Na delu kjer je plasti?na bunka je usnje pritrjeno na plasti?ni del s pomo?jo ''O-ringa''-gumijastega obro?ka, le tega odstraniš in plasti?na bunka se lo?i.
3. odstraniš prilepljene plasti?ne okvirje.
4. ker so stari usnjeni (oz. umetni) deli tako verjetno izrabljeni jih mirno razparaš po šivu.
5. iz razstavljenih delov narediš krojne dele za nove kose.
6. kose skupaj zašiješ (?e je usnje mehko-kar pa mora biti da se lepo uleže, ne potrebuješ posebnega šivalnega stroja niti igle za usnje.
7. Usnjeni del nato prilepiš nazaj na plasti?en okvir (jaz sem uporabil patex extreme)
8. sestaviš po obratnem postopku od razstavljanja. Opomba:originalni usnjeni del je nameš?en tako da se šiv zarotira za 90st -se pravi pri kozoli je vzporeden z njo, pod plasto?no bu?ko pa pravokoten na konzolo.
Slik postopka žal nimam.
LP J
Cena: kos pravega usnja cca 0,5m2 (kar je itak za 10ro?ic
1. Iztakneš spodnje plasti?ne okvirje iz konzole (od ro?ne je kovinska žica) in ro?ke odviješ iz ro?ic.
2. Na delu kjer je plasti?na bunka je usnje pritrjeno na plasti?ni del s pomo?jo ''O-ringa''-gumijastega obro?ka, le tega odstraniš in plasti?na bunka se lo?i.
3. odstraniš prilepljene plasti?ne okvirje.
4. ker so stari usnjeni (oz. umetni) deli tako verjetno izrabljeni jih mirno razparaš po šivu.
5. iz razstavljenih delov narediš krojne dele za nove kose.
6. kose skupaj zašiješ (?e je usnje mehko-kar pa mora biti da se lepo uleže, ne potrebuješ posebnega šivalnega stroja niti igle za usnje.
7. Usnjeni del nato prilepiš nazaj na plasti?en okvir (jaz sem uporabil patex extreme)
8. sestaviš po obratnem postopku od razstavljanja. Opomba:originalni usnjeni del je nameš?en tako da se šiv zarotira za 90st -se pravi pri kozoli je vzporeden z njo, pod plasto?no bu?ko pa pravokoten na konzolo.
Slik postopka žal nimam.
LP J
1 x D110 * under maintenance
1 x D2 / * exploded view
1 X D4 / * new headache maker
1 X D4 / * new headache maker
chuck norris
- Land Rover Enthusiast
- Kraj: Logatec
še en super prispevek k forumu, tudi napisan je z repom in glavo. Za take bi bilo super ?e bi imeli posebno temo, kjer bi vsak poslikal in obrazožil ali pa tako lepo napisal.
Zadeva je res preprosta in z malo dobre volje tudi izvedljiva. Ko pa jo boste naredili svojo ro?ko, pa kdaj za foro na summitu vprašajte koliko stane. To bo pa res pravo zadovoljstvo nad lastnim delom.
Zadevo se da popestriti tudi ?e šive naredite druge barve =)
lp
Zadeva je res preprosta in z malo dobre volje tudi izvedljiva. Ko pa jo boste naredili svojo ro?ko, pa kdaj za foro na summitu vprašajte koliko stane. To bo pa res pravo zadovoljstvo nad lastnim delom.
Zadevo se da popestriti tudi ?e šive naredite druge barve =)
lp
IF YOU HAVE THE NUTS FOLLOW MY RUTS =)